sriubos / soups




Ryžių ir avienos sriuba



0,5 kg. avienos šonkauliukų
4 svogūnai
3 morkos
200 g. salierų stiebų
200 g. ryžių
6 česnako skiltelės
aitrioji paprika
petražolės
druska
0,5 l.konservuotų, susmulkintų pomidorų
2 šaukštai cukraus
citrina


Avienos šonkauliukus užpilame 3 l. šalto vandens. Verdame apie valandą.
Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname keptuvėje, tol kol tampa skaidrūs.
Supjaustome morkas ir salierų stiebus.
Morkas, salierus ir svogūnus sudedame į puodą su mėsą. Supilame ryžius. Dedame druską, prieskonius. 

Verdame dar apie 20 min.


Kai ryžiai išverda, dedame konservuotus pomidorus, porą šaukštų cukraus, išspaudžiame citrinos sultis.
Įdedame susmulkintą aitriąją papriką, kapotas žalias petražoles ir smulkintą česnaką.
Dar 5 minutes paverdame ir  sriubos gaminimas baigtas!


Skanaus!






Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis 






3 l. sultinio (naudojau „Natur Compagnie“ ekologiškus sultinio kubelius su petražolėmis)
150 g. perlinių kruopų
4 rauginti agurkai
2 morkos
2  svogūnai
3 bulvės


Nuplauname perlines kruopas ir suberiame į verdantį sultinį. Paliekame virti.  Neišbrinkintos perlinės kruopos verda gerokai ilgiau nei bulvės ir morkos.

Kol kruopos verda, supjaustom svogūną ir keptuvėje apkepinam.
Supjaustome bulves ir morkas. Sudedame į verdantį sultinį su kruopomis. Kai bulvės ir morkos išverda, sudedam kepintą svogūną ir smulkiai supjaustytus rauguntus agurkus. 
Labai skani ir soti sriuba. Užkrečianti...







Charčio sriuba


0,5 kg. liesos jautienos 
100 g. sumaltų graikinių riešutų
4 svogūnai
3 morkos
200 g.  ilgagrūdžių ryžių
4 česnako skiltelės
aitrioji paprika
petražolės
2 šaukštai „Chmeli-Suneli“ prieskonių mišinio (bazilikai, aitriosios paprikos, petražolės, salierai, krapai, kalendros, laurų lapai, čiobreliai, ožragės, juozažolės, mėtos, mairūnai)
druska
Tkemali - gruziniškas slyvučių padažas (jį pakeisti galima daugmaž stikline granatų sulčių)


Kubeliais supjaustome jautieną. Užpilame 3 l. šalto vandens. Verdame apie 1,5 val. vis nugraibydami putas.
Svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje, tol kol tampa skaidrūs.
Svogūnus sudedame į puodą su mėsą. Supilame ryžius. Dedame druską, prieskonių mišinį, susmulkintus riešutus.
Verdame apie 20 min.

Kai ryžiai išverda, dedame Tkemali padažą, susmulkintą aitriąją papriką, kapotas žalias petražoles ir smulkintą česnaką.

Uždengiame puodą ir paliekame 10 - 15 min. pastovėti. 
Kol Charčio 
„bręsta" atsidarote raudono vyno butelį ir tuo momentu iki tobulumo nieko nebetrūksta!

Komentarų nėra: