2013 m. vasario 17 d., sekmadienis


Karamelizuotų svogūnų (Miros) pyragas 



Tešla apie 200 g. ( žr. "Tešla kibinams ir nesaldiems pyragams")
raudoni svogūnai (kokie 5 -7 vnt.)
rudasis cukrus
balzamiko actas
šoninė
džiovinti pomidorai aliejuje
sūris „Džiugas“
kiaušinis
pienas
miltai





Plonai supjaustyti svogūnai apie 50 min. troškinami su nedideliu

kiekiu cukraus, žiupsneliu druskos ir šlakeliu balzamiko acto.
Tešla iškočiojama, kepimo formoje iš tešlos  formuojama įduba
pyrago forma. Paruošta svogūnų masė sudedama į formą. 
Ruošiamas plakinys iš kiaušinio, pieno ir miltų.  Plakiniu užpilame sudėtus
svogūnus.  Pabarstome sūriu. Plonai supjaustome šoninę ir dedame ją ant
pyrago kartu su pomidorais.
Kepame 30 – 40 min.  170 laipsnių orkaitėje.

Pyragas gimė bebendraujant ir improvizuojant virtuvėje su mano miela drauge Mira.  
Su jos atneštu baltu vynu šis pyragas buvo dieviško skonio. Tad nusprendėm jį taip ir pavadinti - Miros pyragu. Ypatingų pagyrų sulaukiantis užkandis skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Komentarų nėra: