2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Varškės pyragas (Varškės ir meilės pyragas)





200 g. sviesto 
0,5 stiklinės cukraus
 2 stiklinės miltų

500 g. varškės ( ne mažesnio riebumo kaip 9 proc., kuo riebesnė tuo geriau)
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės cukraus
žiupsnelis smulkiai maltų gvazdikėlių 
medus



Tešla. Sviestą sutarkuojam arba susmulkinam mažais gabaliukais. Į sviestą supilame miltus ir cukrų. Viską rankomis minkome. Tešla turi būti trapi, puri, byranti tarp pirštų, tokia kaip sniegas šiandien :)

Varškės masė. Į varškės masę įmušam kiaušinius. Gerai išmaišom. Galima plakikliu išplakti iki kremo konsistencijos. Dedame prieskonius.

Lengvai pašildom medų, tam, kad taptų skystesnis.

Tešlos trupinius padalinu į dvi dalis. Viena trupinių dalimi išklojame kepimo indo dugną.  Lengvai paspaudžiame, kad būtų vientisa masė pagrindui. Ant pagrindo dedame ir tolygiai paskirstome varškės masę. Varškės paviršiuje atsargiai pildama iš viršaus, paskirstau medų. Tolygiai, plonu sluoksniu ant pyrago užbarstome antrą trupininės tešlos dalį.

Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Smulkinti gvazdikėliai šiam pyragui suteikia nuostabų prieskonį puikiai derantį su medumi.  Jų aromatas ypatingai stiprus, todėl reikėtų nepersistengti ir dėti labai nedaug, juos gerai susmulkinti. 
Žinant, kad gvazdikėliai nuo senų laikų laikomi stipriu afrodiziatiku nebus labai blogai jei netyčia jų padauginsit - "Varškės ir meilės pyragas" visgi skamba viliojančiai. Gal taip jį ir pavadinkime.

Komentarų nėra: