2013 m. vasario 17 d., sekmadienis


Varškės spurgos

Mažytės, minkštutės, su traškia plutele ir puria varške viduje. Skanutės.








500 g. varškės
5 dideli šaukštai cukraus
vanilinio cukraus 
žiupsnelis druskos
5 kiaušiniai
kepimo milteliai
miltai
aliejaus kepimui

Varškę ištrinam su cukrumi. Įdedam vanilinio cukraus, druskos.
Įmušam kiaušinius.
Miltus sumaišom su žiupsneliu kepimo miltelių ir sijojant beriame į varškės ir kiaušinių masę.

Puode įkaitinam aliejų. 
Aliejų įkaitinti iki aukščiausios temperatūros, kai tik įkaista, prieš dedant spurgas ugnį sumažinti iki vidutinės. Aliejus neturi būti per karštas, tada spurgos bus gražios rusvai auksinės spalvos.

Tešla turi lipti prie sausų rankų, todėl šlapiu šaukštu ir šlapiom rankom, pamėtant iš rankų į šaukštą ir atvirkščiai, formuojam spurgutes ir metam į puodą kepti. Galima vietoj rankų šlapinimo jas pasitepti aliejumi. Galima į tešlą dėti daugiau miltų, kad  būtų lengviau formuoti ir tešla neliptų prie pirštų, tačiau tada kažkiek nukentės kepinio purumas. Čia jau kaip kam labiau patinka...

Procesas gal keistokas, tačiau tikrai nesudėtingas, mūsų namuose su spurgas kepa vaikai.

Mažytės spurgos (apie 4 cm. skersmens) iškepa per 5 minutes.
Iškepusias sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Apibarstome cukraus pudra.

Komentarų nėra: