2012 m. balandžio 6 d., penktadienis


Varškės ir klevų sirupo pyragas / Cottage cheese and maple syrup pie







200 g. dribsnių
50 ml. klevų sirupo
70 g. sviesto
dvi saujos išlukštentų pistacijų
200 g.  9 proc. riebumo varškės
200 g.  grūdėtos varškės
citrinos  žievelė
pakelis grietinėlės skonio pudingo (naudojau Dr. Oether)



Pyrago pagrindas. Klevų sirupą maišom su ištirpdytu sviestu. Sutraiškom gabaliukais pistacijų riešutus. Riešutus sumaišom su dribsniais ir apipilam sirupo ir sviesto mišiniu. Gerai išmaišom, išklojam mase formos dugną, gerai suspaudžiame.
Darome varškės masę. Sumaišome paprastą varškę su grudėta, šiek tiek patriname. Paruošiame pudingą pagal ant pakelio parašytą instrukciją. Maišome pudingą su varškės mase, įtarkuojame citrinos žievelės.  Masę sudedame ant pagrindo viršaus. Baigta.
Papuošiame, apibarstome dribsniais, pistacijom ir į šaldytuvą keliom valandom.
Lengvai ir greitai pagaminamas, nereikia kepti ir tikrai skanus. Nors dabar labai madingi pertrintos varškės pyragai,  jausmas, kai jauti nedidelius varškės gumuliukus, man asmeniškai labai malonus.





200 g. flakes 
50 ml. maple syrup
70 g. butter.
two handfuls shelled pistachios
200 g. of 9% fat cottage cheese
200 g.  curd cheese
lemon zest
package cream flavored pudding ( I used Dr. Otker)



Cake base.  Add maple syrup to melted butter. Crush pistachio nuts into pieces and mix with flakes,
 pour syrup and butter mixture. Mix thoroughly, form the bottom of the masses through with, well you grasp.
Quark mass. Mix cottage cheese with curd cheese. Prepare pudding according to package written instructions. Mix the pudding with quark mass pour lemon peel. Put together based on the mass of the top.
Decorate, add flakes and pistachios. Put for a few hours in the refrigerator.
Easy and quick to make (doesn't need to baked) and really tasty.
Even though mashed cottage cheese cakes "are in" now - I personaly enjoy small cottage cheese parts.

Komentarų nėra: