Kalakutienos ir brokolių pyragas
400 g. miltų
100 g. sviesto
kalakutienos krūtinėlė
brokoliai
1 svogūnas
200 - 300 g. sūrio
5 kiaušiniai
250 g pieno
4 skiltelės česnako
druska
Į miltus dedame supjaustytą sviestą, žiupsnelį druskos ir maždaug pusę stiklinės vandens. Minkome tešlą ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kalakutienos krūtinėlę, svogūnus supjaustome gabaliukais. Susmulkiname brokolius ir česnaką. Kalakutieną pakepame keptuvėje, baigiant kepti dedame pjaustytus svogūnus, pasmulkintus brokolius ir česnakus. Dar truputėlį pakepame.
Iš šaldytuvo traukiame tešlą, iškočiojame ir ja išklojame visą formą iškeldami kraštus pyragui.
Sūrį sutarkuojame (50 -70 g. sutarkuoto sūrio atsidedam apibarstyti pyrago paviršiui), kiaušinius ir pieną išplakame bei sumaišome su sūriu.
Ant tešlos dedame kalakutieną su daržovėmis, o ant viršaus pilame kiaušinio, pieno ir sūrio plakinį. Paviršių gausiai apibarstome sūriu ir papuošiam brokoliais.
Kepam apie valandą 180 laipsnių orkaitėje.
Zuikis su saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais
500 g. maltos paukštienos
sauja džiuvėsėlių
100 ml. grietinėlės
druska
pipirai
2 kiaušiniai
svogūnas
džiovinti pomidorai aliejuje
špinatai
Džiuvėsėlius užpilti grietinėle, leisti džiuvėsėliams brinkti.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti.
Į maltą paukštieną sudėti džiuvesėlius, druską, pipirus, įmušti kiaušinius.
Keptuvėje ant sviestuko pakepinti špinatus. Jei špinatai didesni,
būtų gerai prieš kepinant šiek tiek pasmulkinti.
Smulkiai supjaustyti pomidorus.
Špinatus ir susmulkintus pomidorus sudėti į paukštienos masę.
Viską gerai išmaišyti. Suformuoti zuikį.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Netikras zuikis su daržovėmis ir kiaušiniais
Idėja gimė Austrijoj bežiūrint į jų prekybos centruose kepamų ir
parduodamų “ale zuikių” gausybę. Kokių jų ten tik nebuvo… Tad idėjų zuikio kepimui pilnos kišenės :) Taip, kad ši improvizacija dar tik pirmoji “zuikių” temoje.
Kalakutiena puikiai tinka šio patiekalo gamybai.
Kalakutiena puikiai tinka šio patiekalo gamybai.
Pasigirsiu, sprendžiant iš valgytojų reakcijos ir pagyrimų, patiekalas buvo tikrai pavykęs!
400 g.
maltos kalakuto
krūtinėlės
200 g. maltos riebesnės kiaulienos
džiuvesėlių sauja
stiklinė pieno
5 kiaušiniai
1 didelis svogūnas
sojos padažas
sojos padažas
žirniai
morkytės
šoninė
česnakas
prieskoniai
česnakas
prieskoniai
Garuose apverdam žirnius ir morkytes. Morkytes siūlau supjaustyti nedideliais kubeliais.
Kietai išverdam 3 kiaušinius.
Džiuvesėlius užpilam pienu, kad išbrinktų.
Smulkiai supjaustom vieną didelį svogūną, apkepam jį keptuvėje, pagardinam sojos padažu.
Smulkiai supjaustome česnaką.
Mažais kubeliais supjaustome šoninę.
Formuojame „zuikį“.
Kalakutieną maišom su kiauliena, įmušam 2 likusius kiaušinius,
įmaišom piene išbrinkusius džiuvesėlius, sudedam apvirtas morkytes, žirnius,
dedam apkeptą svogūną, smulkiai supjaustytą
česnaką ir prieskonius. Gerai viską išmaišom.
Išmaišytą masę sudedam į formą (arba tiesiog suformuojame
rankomis apvaliai
pailgą zuikutį)
viduryje išilgai vieną po kito paslepiame išvirtus kiaušinius.
Suformuoto zuikio paviršių apibarstome smulkiai
supjaustytais šoninės gabaliukais.
Kepame apie 1 valandą 170 laipsnių orkaitėje.
Maltinukai keksiukų formoje
Reikės:
Džiuvėsėlius užpilame pienu, kad išbrinktų, dedame grietinę.
Kjievo kotletai
Maltinukai keksiukų formoje
Taip, taip - keksiukų formoje. Toks kepimo būdas man labai patinka dėl kelių priežasčių:
nereikia stovėti ir budėti šalia keptuvės,
nereikia valyti riebalais nutaškytos orkaitės,
nėra deginamo aliejaus kvapo ir svarbiausia, kad toks kepimo būdas yra tiesiog sveikesnis.
Kepant tokiu būdu maltinukų kepimas virsta tiesiog malonumu.
Reikės:
0,8 kg. maltos vištienos
0,2 kg. maltos kiaulienos
2 kiaušiniai
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
150 g. džiuvėsėlių
stiklinė pieno
2 dideli šaukštai grietinės
pipirai, druska.
Džiuvėsėlius užpilame pienu, kad išbrinktų, dedame grietinę.
Supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką.
Sumaišome maltą vištieną, kiaulieną, įmušame kiaušinius, sudedame išbrinkusius džiuvėsėlius, susmulkintą svogūną ir česnaką. Dedame pipirų, druskos ir viską gerai išmaišome.
Orkaitę įkaitinam iki 170 laipsnių. Aliejumi ištepam keksiukų formą. Išteptą formą galima apibarstyti džiuvėsėliais, kad faršas nepriliptų. Į paruošta formą sudedame faršą.
Dedame į orkaitę ir kepame 30 - 40 minučių.
Vištienos filė
pipirai
druska
sviestas
krapai, petražolės
džiuvėsėliai
miltai
kiaušiniai
aliejus
Sviestą sumaišome su smulkintais krapais ir petražolėm. Šaukštu formuojame nedidelius apvalius gabaliukus, juos padedame į šaldymo kamerą.
Plonai išmušame vištienos filė. Darėme tai per kepimo popierių tam, kad vištienoje nebūtų skylučių, su ta mėsos muštuko dalimi, kuri neturi dantukų. Ypatingai plonai išmušame kraštus, kad gerai suliptų ir sviestas neišbėgtų. Išmuštą filė apibarstome druska ir pipirais.
Ištraukiame iš šaldiklio sustingusio sviesto gabaliukus.
Sukame kotletus. Kiekvieną sviesto gabaliuką vyniojame pirmiausią į mažesnį filė gabaliuką, paskui į didesnį.
Į atskirus indelius sudedame miltus, išplaktus kiaušinius ir džiuvėsėlius.
Kotletus po vieną voliojame miltuose, išplaktuose kiaušiniuose ir džiuvėsėliuose.
Užkaičiame aliejų virimui, laukiame kol įkais.
Dedame kotletus į aliejų, verdame apie 10 min.
Sudėtinga parašyti šio recepto išeiga, kadangi krūtinėlės skirtingų dydžių.
Mums iš 3 krūtinėlių išėjo 10 kotletų. Iš vienos labai didelės krūtinėlės puselės galima plonai išmušti keturis filė gabaliukus, iš mažytės du. Tiesiog imat krūtinėlę, pjaunat per kremzliukę pusiau ir žiūrit kiek išeis iš vienos puselės.
Ačiū Rokui, pagrindiniam mažajam iniciatoriui ir didžiajam vištienos mėgėjui, už įdėtą darbą gaminant kotletus, bei darant nuotraukas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą