desertai/ desserts



Indiški ledai „Kulfi



Reikės:
1,3 l. riebaus pieno
skardinė saldaus kondensuoto pieno
skardinė nesaldaus kondesnuoto pieno
1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
 8 kardamono ankštys (gali būti smulkintas kardamonas)
žiupsnelis šafrano
šaukštas rožių vandens
100 g. cukrinto imbiero
200 g. pistacijų riešutų

Į puodą supilkite pieną, grietinėlę. Užvirinkite nuolat maišykite, braukite mentele per dugną, kad pienas neprisviltų. Šafraną sudėkite į prieskonių grūstuvę ir sugrūskite. Kai pienas užvirs, įpilkite samtelį į sugrūstą šafraną, išmaišykite ir atidėkite. Šafranas turi nudažyti pieną ryškia geltona spalva ir atiduoti aromatą. Supilkite saldintą ir nesaldintą kondensuotą pieną.Išlukštenkite kardamoną, sėklas sugrūskite ir suberkite į pieną. Supilkite geltoną šafrano pieną. Sumažinkite ugnį ir virkite retkarčiais pamaišydami apie vieną valandą, kol išgaruos pieno vanduo ir tūris sumažės trečdaliu. Sausoje keptuvėje paskrudinkite pistacijas, sutrupinkite jas iki stambių trupinių. 
Susmulkinkite imbiero cukrinukus. Kukurūzų krakmolą išmaišykite 2-3 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdantį pieną. Krakmolas turi sutirštinti pieną. Pieną nukaiskite, įstatykite į pilną šalto vandens kriauklę ir maišydami ataušinkite. Suberkite imbiero cukrinukus ir didžiają dalį riešutų, likusią dalį palikite pabarstymui, supilkite rožių vandenį. Išmaišykite.
Supilkite turinį į indą, uždenkite ir pastatykite į šaldymo kamerą mažiausiai 8 valandoms. Prieš patiekiant valandą palaikykite šaldytuve. Pabarstykite likusiais riešutais.

Kadangi šaldytuve turėjau kelis apelsinus tad gražesniam pateikimui improvizavau, gražiai nupjoviau apelsinų viršų, išskaptavau vidų, į išskaptuotą vidų supyliau turinį ir padėjau  į kamerą sušalti.



Komentarų nėra: